Izbornik

33. Smotra folklornih amatera grada Zagreba, 23.05.2010.


Smotra folklora jedan je od najvažnijih nastupa ne samo našeg, već svakog KUD-a; svake godine mukotrpno radimo kako bi se prikazali u što boljem svjetlu pred stručnim žirijem. Ove godine smotra se održala 23. svibnja u Centru za kulturu Novi Zagreb u Remetincu.

Posljednjih nekoliko godina pošlo nam je za rukom oduševiti žiri s koreografijama Like, Slavonije, a ove godine i Korduna. Za to je ponajviše zaslužan naš umjetnički voditelj, gosp. Antun Božić koji nas je svojom čvrstom, strogom, ali pravednom i poštenom rukom vodio kroz intenzivan rad i doveo do odličnih rezultata. Naime, svojom izvedbom smo zaslužili mjesto na Završnoj smotri, tj. nastup među najboljima u Zagrebu, na što smo neizmjerno ponosni. Treću godinu zaredom.

Ali, da se sve zasluge ne pripišu našem mini-voditelju (kako on sam sebe voli nazivati), moram pripomenuti kako smo dobili iznimno dobre kritike za narodne nošnje Korduna koje smo sami izvezli na našoj Etno-radionici, uz pomoć stručnjaka: Gordane Šimunec, Milice Jakopčić i naše tete Zlate Šimunec. Veliko im hvala na iskazanoj dobroj volji i suradnji!

Sada nam samo preostaje daljnji rad kako bi se u završnici pokazali u još boljem svjetlu!