Izbornik

Benvenuti ˝Toma…Toma˝ u Svetu Klaru

Nakon što smo se na turneji u Italiji pokazali kao pristojni i zahvalni gosti, dobili smo priliku iskazati se i kao domaćini. Naši prijatelji iz Montefalconea posjetili su nas krajem osmog mjeseca u Društvenom domu u Svetoj Klari da predahnu od puta, prije nego nastave prema svom odredištu u Slavoniji, gdje su imali zakazan nastup.

Pripreme za njihov dolazak bile su brzo organizirane i svi koji smo u to vrijeme bili dostupni i prisutni u Zagrebu, pridonijeli smo organizaciji. Trud se vidio u samoj organizaciji prostorije – dekoracija od crvenih, bijelih i plavih balona te dekoracija od zelenih, bijelih i crvenih balona koje su predstavljale hrvatsku i talijansku zastavu, materijali Turističke zajednice grada Zagreba s etno-motivima koji su Talijanima oduzimali dah. Zatim, u meniju koji smo im ponudili, a i u užitku za uši koji je pripremio gospodin Kačurov s mladim i vrijednim momcima Danijelom Pavlovićem, Borisom Zatezalom i Ivanom Filipčićem. Oni su Talijane razveselili makedonskim
melodijama kao što su i poželjeli.

Možemo se pohvaliti da smo ugostili gradonačelnika Montefalcone nel Sannio, voditelja njihovog plesnog ansambla “Toma…Toma” te sve članove istog ansambla.
Ispratili smo ih pjesmom i željama za ponovnim druženjem.