Izbornik

Humanitarnana akcija ˝SVI ZA MARIA !˝, ožujak 2010.

Na inicijativu naše članice Ines Kihak i članova društva, a uz pomoć predsjednika VMO Sveta Klara g. Borisa Kihak, pokrenuta je akcija organiziranog prikupljanja humanitarne pomoći za našeg 19-godišnjeg Maria Kihak, kojem su liječnici dijagnosticirali zloćudni tumor na mozgu.

Akciji su se odazvale sve civilne udruge Svete Klare, kao i mnogobrojni građani, koji su na razne načine pokušali pomoći.

Već prva dva dana akcije, u župnoj crkvi Sveta Klara, na zamolbu Ines i Alana Kihak, sakupila su se dobrovoljnim prilozima inicijalna sredstva pomoći.

Akcija je i nadalje krenula prema svim Udrugama i ostalim građanima, koji su se nesebično uključivali i svojim prilozima omogućili šesteročlanoj obitelji i Mariu, da malo bezbolnije prežive sve te teške trenutke.

Naše društvo, na čelu s tajnikom Ilijom Bikić, organiziralo je u subotu 06.03.2010. godine s početkom u 20:00 sati Humanitarni koncert  “SVI ZA MARIA”, u društvenom domu Sv.Klara, na koji se odazvalo preko 700 ljudi i prikupila znatna sredstva, a sav je prilog također bio namijenjen pomoći za Maria.

ŠRD Sv.Klara, organizacijom turnira u stolnom tenisu, KUD DIKA, kao i DVD Sv.Klara uplatom na žiro račun, također su se uključili u akciju i pridonijeli krajnjem uspješnom rezultatu.

Zahvaljujući SVIMA, koji su na bilo koji način pomogli, organizirano se kroz akciju sakupilo 49.000,00 kn novčane pomoći, a ista su na maloj svečanosti u petak 26.03.2010. godine i uručena našem Mariu.

Svi oni koji žele pomoći mogu to učiniti i dalje uplatom na žiro račun, otvoren na ime Mario Kihak br. 2360000-3114958266 u Zagrebačkoj banci.

Mi mu svi skupa, od srca želimo brzo ozdravljenje i da se čim prije vrati normalnom životu, jer 19 MU JE GODINA TEK.