Izbornik

Etno radionica – Božićni ukrasi, studeni/prosinac 2009. – našim radom i trudom do tkalačkog stana

Gips, kalupi u obliku zvjezdica, anđela i sličnih božićnih motiva, zlatna i srebrna boja, celofan i pokoja mašnica, vrijedne ruke, božićni duh, mnogo dobre volje, pjesme i zajedništva – to je naš recept za izradu božićnih ukrasa kojima smo oduševili sumještane. Uz to smo iznenadili i nadmašili sami sebe jer smo otkrili da uz nadarenost za pjesmu i ples imamo još skrivenih kvaliteta koje čuče negdje u svakome od nas.

Kroz cijeli mjesec prosinac, sastajali smo se u prostorijama Društvenog doma kako bismo zajedničkim snagama prionuli na posao. Prostorija u kojoj smo se družili i radili izgledala je kao rezidencija Djeda Mraza. Pod budnim okom naših voditelja Etno-radionice – Antonia Pavlinca i Ljubice Hac, svi smo radili kao jedan, s osmjehom na licu i s božićnim elanom u mislima, unatoč umoru i brigama koje je svatko od nas imao na kraju vlastitog radnog, školskog ili studentskog dana.

I ovaj naš mali projekt je uspio, jer nas je sve spajao isti cilj – izraditi što ljepše i kvalitetnije ukrase, koje ćemo prodati i time si priuštiti jednu starinu koja bi nam pomogla u očuvanju naše baštine, a to je tkalački stan.

Samu prodaju božićnih ukrasa smo organizirali nakon svetih misa u nedjelju 13.12.2009. ispred župne crkve i na trgu, te su nas naši dragi sumještani i posjetitelji trga podržali u naumu kupnjom ukrasa po izuzetno prihvatljivoj i pristupačnoj cijeni. Zahvaljujemo svima koji su kupili koji božićni ukras i omugućili da nabavimo tklački stan te zahvala župniku vlč. Darku Pužin na razumjevanju i pomoći pri realizaciji programa, kao i našim vrijednim članovima Antoniju Pavlinec – Tončeku, Nadi Kračun, Milici Jakopčić, Nevenki Horvat, Iliji Bikić te cijeloj obitelji Mesarić i Hac. HVALA SVIMA !