Izbornik

30. Međunarodnom folklornom festivalu Molise 2010., 07.-13.08.2010.

I dok se većina ljudi, u ova vruća i sparna vremena godišnjih odmora odmara i uživa u moru i suncu, mi u Kulturno prosvjetnom društvu «Sveta Klara» ne mirujemo. Čak naprotiv, u tijeku su pojačane i iscrpljujuće probe i intenzivne pripreme, kako bismo se u najboljem svjetlu predstavili na našem gostovanju u Republici Italiji.

Naše će društvo pod pokroviteljstvom zagrebačkog Gradskog ureda za kulturu, u razdoblju 07.-13.08.2010. gostovati u Republici Italiji u mjestu Montefalcone nel Sannio (provincija di Campobasso, regija Molise, jugo-istočna Italija) na 30. Međunarodnom folklornom festivalu Molise 2010.

Poziv je upućen od strane Folklornog društva ˝Toma…Toma˝ iz Montefalcone nel Sannia, a u okviru Saveza folklornih društava Republike Italije. Naše Društvo će na iznimno jakom međunarodnom folklornom Festivalu predstavljati Grad Zagreb i Republiku Hrvatsku, a na njemu će, uz nas, nastupiti i folklorne grupe iz Europe (Italije, Poljske i Portugala), te Srednje Amerike (Gvatemale i Meksika).

Naše mjesto, grad i domovinu predstavit ćemo kroz folklorni dio svirke i pjesama iz svih krajeva Lijepe naše, te kroz plesne koreografije Turopolja, Slavonije i Korduna. Kako se festival odvija u cijeloj regiji Molise, u kojoj živi veliki broj iseljenih Hrvata (tzv. Moliški Hrvati), održat ćemo i poseban cjelovečernji koncert i veći broj nastupa na različitim lokacijama u regiji Molise, kako bi našim iseljenim Hrvatima prenijeli dašak domovine u njihova srca. Naše mjesto, grad i domovinu, uz pomoć naših dragih sponzora i donatora, predstavit ćemo i kroz ˝Hrvatski etno-gastro štand – Croatian finest˝ prilikom čega ćemo okupljenoj publici i izvođačima podijeliti suvenire i hrvatske domaće gastro delicije (i iz kuhinja naših baka), predstavivši tako svu ljepotu i raskoš naše tradicije, grada i domovine kao pravi ambasadori kulture, gospodarstva i turizma.

Planiramo posjetiti i hrvatski konzulat u regiji Molise, Vatikan, Hrvatski papinski zavod Svetog Jeronima u Rimu, te San Marino.

Po povratku iz Italije, informirat ćemo Vas o postignutim rezultatima.